Van hobby tot beroep

Van hobby tot beroep

 

Van je hobby je beroep maken. Het klinkt fantastisch in de oren. En het is wel degelijk mogelijk!

Ik vertel je graag mijn verhaal hoe ik het van burgerlijk ingenieur tot de eerste voltijds professioneel doedelzakspeler in de Benelux heb gemaakt.

In 2007, in mijn voorlaatste jaar burgerlijk ingenieur aan de universiteit Gent, ontdekte ik per toeval dat het mogelijk was om in België doedelzak te spelen. Ik was met een goede vriend op stap in Gent en op zoek naar een Irish pub. De pub zelf heb ik pas enkele jaren later ontdekt, maar die bewuste avond kwam ik terecht in een zaal waar er doedelzakken en drums weerklonken. Het bleek het repetitielokaal te zijn van de Ghent District Highlanders. Nieuwsgierig bleef ik luisteren en vroeg of het mogelijk was om ook doedelzak te leren. Het antwoord was positief en een week later startte ik mijn eerste lessen.

In 2009 studeerde ik af aan de Universiteit Gent en heb sindsdien 5 jaar gewerkt als projectingenieur voor 2 internationale bedrijven, studeerde ik af als leerkracht en werd vrijwillig brandweerman in Gistel.

In al deze jaren bleef ik gepassioneerd de Schotse doedelzak bespelen en ik genoot ervan hoe ik door mijn muziek te brengen vele mensen en bedrijven gelukkig kon maken. Gedreven door deze waardering, zette ik in 2015 mijn ingenieurscarrière opzij. Sindsdien zet ik mij als professioneel doedelzakspeler in om mijn doedelzakmuziek tot een zo ruim mogelijk publiek te brengen.